Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΤΕΡΟΣΑΥΡΟΥ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5278 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 φλτζ κριθαράκι

1/2 φλτζ ντομάτα περασμένη στο μούλτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φλτζ νερό

Αλάτι

1 πρέζα ρίγανη

½ φλτζ βρασμένο αρακά

Φέτα ή μοτσαρέλα

 

Πως το κάνουμε: 
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αναμιχθεί το κριθαράκι με την ντομάτα προσθέτουμε το νερό καυτό, αλάτι και ρίγανη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με τη σάλτσα.

Σε ένα πιάτο φτιάχνουμε μια φωλιά με το κριθαράκι και τη στολίζουμε γύρω – γύρω με αρακά.

Στο κέντρο βάζουμε τη φέτα σε σχήμα αυγού (μπορείτε να τη θρυμματίσετε και να την πλάσετε με τα χέρια σας).



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5278 φορές.


ΜΟΥΣ ΣΟΛΩΜΟΥ


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ


ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)


ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ


ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ