ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5753 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

1 στήθος από κοτόπουλο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό ½ λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα βρασμένα ξερά φασόλια
1 καρότο λεπτοκομμένο
1 κολοκυθάκι λεπτοκομμένο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Φύλλα μαρουλιού
Τριμμένη παρμεζάνα
 
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τα κλωνάρια του άνηθου ολόκληρα και τη σκελίδα του σκόρδου.
Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 - 4 ώρες τουλάχιστον.
Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε τη σαλάτα με τα φασόλια.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα φασόλια με το καρότο, το κολοκυθάκι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα αρώματα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε σε ψηστιέρα ή στο γκριλ.
Το ανακατεύουμε με τη σαλάτα φασολιών και το σερβίρουμε πάνω από φύλλα μαρουλιού.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5753 φορές.


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ