ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7829 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1½ φλτζ ζάχαρη
3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
250 γρ βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
1 φλτζ χυμό λεμόνι
2 φλτζ ζάχαρη
1½ φλτζ νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας τα με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι και το ξύσμα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί για  2 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με χλιαρό σιρόπι.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7829 φορές.


ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ