ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11097 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ φαρίνα
150 γρ βούτυρο
4 αυγά
2 φλτζ ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.σ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λεμοντσέλο (λικέρ λεμόνι) ή ρούμι
1 φλτζ χυμό πορτοκάλι
1/2 φλτζ χυμό λεμόνι
1 φλτζ αμυγδαλόψιχα
Για την επικάλυψη
2 κούπες ζάχαρη άχνη
Μερικές κουταλιές νερό
 
Πως το κάνουμε:
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι.
Με τη βοήθεια σπάτουλας (όχι με το μίξερ) προσθέτουμε στους κρόκους τους χυμούς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
Συνεχίζουμε με  το ξύσμα, το λικέρ, το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπείκιν, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Όταν κρυώσει καλά το κέικ φτιάχνουμε ένα παχύρευστο γλάσο με την άχνη και το νερό.
Προσθέτουμε μερικές 2-3 κουταλιές νερό στην άχνη και την ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11097 φορές.


ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ