ΠΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 10335 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
2 φιλέτα στήθος πάπιας
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
Τη σάρκα από 4 πορτοκάλια
Το ξύσμα της φλούδας από 4 πορτοκάλια
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. κόκκινο κρασί
1 κύβο ζωμό πουλερικών λυωμένο σε 200γρ. νερού
2 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Αλατοπιπερώνουμε τα 2 φιλέτα, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Τα τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.
Αφαιρούμε την πάπια και ρίχνουμε στο τηγάνι τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό και το μέλι.
Μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα την πάπια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά (ίσα που να βράζει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε την πάπια, την κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα πορτοκάλι.
Για γαρνιτούρα μπορούμε να βάλουμε φέτες πορτοκάλι. 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 10335 φορές.


ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ


ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ


ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ