ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11976 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
(για 2 άτομα)

2 χοιρινές μπριζόλες
1 κούπα μανιτάρια φρέσκα ή (στην ανάγκη) κονσέρβα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κύβο βοδινού ζωμού
½ ποτηράκι κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο ή πράσινο)
 
Πως το φτιάχνουμε:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί βάζουμε τις μπριζόλες να ψηθούν.
Μόλις είναι έτοιμες, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Βγάζουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια.
Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτουμε το κρασί από τις μπριζόλες, τον κύβο βοδινού και το αλεύρι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζωμό.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε τον πουρέ μανιταριών στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα).
Ανακατεύουμε καλά και ξανατοποθετούμε στη φωτιά για να πάρουν μια βράση.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με ρύζι ή πουρέ πατάτας.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11976 φορές.


ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ


ΚΥΔΩΝΑΤΟ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ


ΦΙΛΕΤΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ