Βραστό Αυγό - Μελάτο

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 12777 φορές.


Τι πρέπει να γνωρίζουμε:
Αν το αυγό είναι ολόφρεσκο, τότε ξεφλουδίζεται δυσκολότερα, αφού βράσει.
Καλό είναι να βγάζουμε το αυγό από το ψυγείο, για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε αλάτι ή ξύδι στο νερό όχι για γεύση αλλά για να σφίξει το ασπράδι, σε περίπτωση που σπάσει το αυγό.
Ο κρόκος πρέπει να είναι μελάτος, το ασπράδι, όμως, πρέπει να είναι σφικτό, αλλιώς μοιάζει με μύξα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν το βράζεις για παιδί. Εκεί ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΛΑΘΗ, όπως όλοι οι γονείς γνωρίζουμε.
 
Τι θα χρειαστούμε:
1 ή περισσότερα αυγά
Αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Το βράσιμο του αυγού δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε στην αρχή. Και αυτό το καταλαβαίνουμε μετά, όταν το αυγό δεν είναι τόσο μελάτο όσο θα θέλαμε - ή και καθόλου.
Σε ένα άδειο κατσαρολάκι τοποθετούμε το αυγό προσεκτικά για να μην σπάσει.
Το σκεπάζουμε με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να είναι 2 εκατοστά πάνω από το αυγό.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αν είναι μπρίκι, βάζουμε από πάνω ένα πιατάκι του γλυκού.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 1αυγό ή 1 κουταλιά της σούπας για 2 - 5 αυγά).
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό.
Μόλις βράσει το νερό γυρνάμε την ένταση στο μεσαίο και βάζουμε το χρονόμετρο στα 3 λεπτά.
Μόλις χτυπήσει το χρονόμετρο κλείνουμε το μάτι και βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Δεν αφαιρούμε το καπάκι.
Βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στο 1 λεπτό.
Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.
Έχετε ένα τέλειο μελάτο αυγό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 12777 φορές.


ΧΛΩΡΟΤΥΡΙ (ΜΥΖΗΘΡΑ)


ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΨΩΜΙ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ