Βραστό Αυγό - Σφικτό

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4419 φορές.


Τι πρέπει να γνωρίζουμε:

Αν το αυγό είναι ολόφρεσκο, τότε ξεφλουδίζεται δυσκολότερα, αφού βράσει.
Καλό είναι να βγάζουμε το αυγό από το ψυγείο, για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε αλάτι ή ξύδι στο νερό όχι για γεύση αλλά για να σφίξει το ασπράδι, σε περίπτωση που σπάσει το αυγό.
Ο κρόκος πρέπει να είναι σφικτός αλλά αν παραβράσει τότε ίσως να μυρίζει ή να ξεραθεί πολύ.

 

Τι θα χρειαστούμε:

1 ή περισσότερα αυγά
Αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα άδειο κατσαρολάκι τοποθετούμε το αυγό προσεκτικά για να μην σπάσει.

Το σκεπάζουμε με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να είναι 2 εκατοστά πάνω από το αυγό.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Αν είναι μπρίκι, βάζουμε από πάνω ένα πιατάκι του γλυκού.

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 1αυγό ή 1 κουταλιά της σούπας για 2 - 5 αυγά).

Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό.

Μόλις βράσει το νερό γυρνάμε την ένταση στο μεσαίο και βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 4 λεπτά.

Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 6 λεπτά.

Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.

Έχουμε ένα τέλειο σφικτό αυγό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4419 φορές.


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ


ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ


ΜΠΑΛΟΤΙΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ KAI ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΣ


ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ