Βραστό Αυγό - Σφικτό

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4171 φορές.


Τι πρέπει να γνωρίζουμε:

Αν το αυγό είναι ολόφρεσκο, τότε ξεφλουδίζεται δυσκολότερα, αφού βράσει.
Καλό είναι να βγάζουμε το αυγό από το ψυγείο, για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε αλάτι ή ξύδι στο νερό όχι για γεύση αλλά για να σφίξει το ασπράδι, σε περίπτωση που σπάσει το αυγό.
Ο κρόκος πρέπει να είναι σφικτός αλλά αν παραβράσει τότε ίσως να μυρίζει ή να ξεραθεί πολύ.

 

Τι θα χρειαστούμε:

1 ή περισσότερα αυγά
Αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα άδειο κατσαρολάκι τοποθετούμε το αυγό προσεκτικά για να μην σπάσει.

Το σκεπάζουμε με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να είναι 2 εκατοστά πάνω από το αυγό.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Αν είναι μπρίκι, βάζουμε από πάνω ένα πιατάκι του γλυκού.

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 1αυγό ή 1 κουταλιά της σούπας για 2 - 5 αυγά).

Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό.

Μόλις βράσει το νερό γυρνάμε την ένταση στο μεσαίο και βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 4 λεπτά.

Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 6 λεπτά.

Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.

Έχουμε ένα τέλειο σφικτό αυγό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4171 φορές.


ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ


ΠΙΤΣΑΚΙΑ!!!


ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ