ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 13394 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 μικρό τηγάνι (σαγανάκι)
1 πολύ δυνατή εστία (γκάζι)
Σκληρό τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι)
Αλεύρι (για το αλεύρωμα)
Λάδι (για το τηγάνισμα)
 
Πως το κάνουμε:
Σαγανάκι ή σαχανάκι είναι το μικρό τηγάνι. Για να πετύχει η συνταγή θέλει πολύ δυνατή φωτιά. Για να μη γελιόμαστε, θέλει εστία γκαζιού.
Εγώ, όμως, το πετυχαίνω και στην κεραμική εστία. Όχι επειδή είμαι μάγκας, αλλά επειδή έχω μαντεμένιο τηγάνι. Το μαντεμένιο τηγάνι ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία στην κεραμική εστία.
Μην δοκιμάσετε με κλασικό ανοξείδωτο τηγάνι, θα αποτύχετε.
Στην εστία γκαζιού και ένα απλό αλουμινένιο τηγάνι κάνει.
Κόβουμε το τυρί σε ομοιόμορφη φέτα. Όχι σε τρίγωνο, όπως συνηθίζουμε να κόβουμε τα κίτρινα τυριά (επειδή είναι από κεφάλι τυριού). Το κόβουμε όπως κόβουμε το "τυρί φέτα".
Πάχος 1½ με 2½ εκατοστά. Κόψτε με το μάτι. Δεν χρειάζεται να πάρετε χάρακα.
Το βρέχουμε λίγο στη βρύση και το αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με μισό λεμόνι. Αν θέλει το άτομο που σερβίρεται μπορεί να το λεμονίσει. Μην ρίξετε με το ζόρι εσείς το λεμόνι.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: βάλτε μπόλικο πιπέρι στο αλεύρι ή πασπαλίστε με πιπέρι πριν αλευρώσετε. Κάντε παραλλαγές με διάφορα πιπέρια. Θα ενθουσιαστείτε.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 13394 φορές.


ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ


ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ


ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ


ΠΑΓΩΤΟ


ΣΠΙΤΙΚΑ HAMBURGERS


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ


ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ