ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5995 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
3 μελιτζάνες φλάσκες (μελιτζανί και ΟΧΙ ΡΙΓΕ, μακρόστενες και ΟΧΙ κοντόχοντρες)
60 γρ. τυρί φέτα
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 μικρή προς μέτρια ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Ξύδι (λευκό ή κόκκινο κρασιού)
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις τρυπάμε με το πηρούνι γύρω - γύρω και τις ψήνουμε στη σχάρα για 20 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά.
Τις βγάζουμε όταν καρβουνιάσει η φλούδα. Αν δεν έχει καρβουνιάσει πέρνουμε ένα φλόγιστρο και τις καρβουνιάζουμε.
Ξεφλουδίζουμε. Η καρβουνιασμένη φλόυδα βγαίνει πανεύκολα. Αν βαριέστε μπορείτε να τις σχίσετε στη μέση και με ένα κουτάλι να αφαιρέσετε την ψίχα. Έτσι όμως χάνετε αρκετή γεύση από τα εξωτερικά τοιχώματα της μελιτζάνας και η μελιτζανοσαλάτε θα βγεί κατά πολύ υποδεέστερη.
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη σκελίδα το σκόρδο.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε μισό ματσάκι μαϊντανό.
Αναμειγνύουμε (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τη μελιτζάνα με 60 γραμμάρια τυρί φέτα που το τρίβουμε με το χέρι, μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, και μισό ματσάκι μαϊντανό.
Το βάζουμε στο πιάτο και δείχνουμε από πάνω μπόλικο λάδι, το σκόρδο και λίγο ξύδι.
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5995 φορές.


ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΚΕΡ


ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ


ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΣΑ