ΦΑΒΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3613 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. φάβα
1 φρέσκο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Άνηθο
Ξύδι
Αλάτι
Πάπρικα 
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τη φάβα. Ελέγχουμε αν υπάρχουν ξένα σωματίδια. Παλιά υπήρχαν πολλά. Τώρα οι περισσότερες συσκευασίες είναι πεντακάθαρες, αλλά καλό είναι να ελέγχουμε πάντα.
Αφήνουμε τη φάβα σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος μέσα σε ελαφριά αλατισμένο νερό για 1 ώρα. Το νερό πρέπει να σκεπάζει 3 με 4 δάκτυλα τη φάβα.
Βάζουμε το σκεύος μέσα στον φούρνο μικροκυμμάτων στα 900W για 5 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο το νερό που έχουν ρουφήξει οι φάβες τις μαλακώνει από τα μέσα και έτσι δεν χρειάζεται να τις αφήσετε όλο το βράδυ στο νερό. Το κόλπο αυτό είναι των chef του tsoukali.gr και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για όλα τα όσπρια.
Στραγγίζουμε τη φάβα και τη βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει.
Αφού μαλακώσει (δαγκώνεται καλά) τη στραγγίζουμε και την περνάμε στο μούλτι για για γίνει πολτός.
Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ελάχιστο ξύδι.
Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε. Ανακατεύουμε και ξαναδοκιμάζουμε.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο κρεμυδάκι, ελαιόλαδο, ξύδι, άνηθο και πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι.
 
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3613 φορές.


ΑΧ- ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ


ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ


ΦΙΛΕΤΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ


ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ