ΤΥΡΟΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2715 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
4 καραβίδες (όσο μεγαλύτερες, τόσο πιο γευστικές) 
100 γρ. γκούντα
50 γρ. μετσοβόνε
50 γρ. τυρί φέτα (με τα τυριά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε)
Βασιλικός
1 σκελίδα σκόρδο
Πάπρικα ή καγιέν για πιο καυτερό
Ρίγανη
Αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τη σκελίδα το σκόρδο.
Βάζομε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι (2 - 3 κουταλιές της σούπας), στη δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε το ...σκόρδο ανακατεύοντας διαρκώς γύρω γύρω έτσι ώστε να αλείψει όλο το τηγάνι.
Μόλις πάρει αρκετό χρώμα αφαιρούμε το σκόρδο. Το τηγάνι και το λάδι έχουν πάρει το άρωμά του.
Πλένουμε καλά τις καραβίδες και τις "ζεματάμε" στο καυτό λάδι. Στην ουσία της σωτάρουμε, δεν τις τηγανήζουμε. Λίγο από κάθε πλευρά να αλλάξουν λίγο χρώμα.
Περνάμε όλα τα τυριά στο μούλτι με λίγο λάδι (για να μην κολάνε στο μούλτι), ελάχιστη ρίγανη και λίγη πάπρικα ή πιπέρι καγιέν αν θέλουμε να βγουν πικάντικες.
Βάζουμε τις καραβίδες ανάσκελα σε ένα μικρό ταψάκι και τις κόβουμε στην κοιλιά στη μέση.
Γεμίζουμε το άνοιγμα με το μίγμα των τυριών.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου
Περνάμε τη ντομάτα στο μούλτι με λίγο αλάτι. Δεν τις πολτοποιούμε. Να έχει κομμάτια.
Ρίχνουμε τη ντομάτα πάνω από τις ντομάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 5 περίπου λεπτά. Ίσα να αρχίσουν να βράζουν τα τυριά.
Σερβίρουμε με λίγο βασιλικό από πάνω. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο χοντρό αλάτι.
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2715 φορές.


ΚΟΥΒΑ: ΑΒΟΚΑΝΤΟΣΑΛΑΤΑ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΜΙΛΦΕΙΓ


Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)


PIZZA BIANCA