ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 26914 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο
1 κομμάτι σκληρή φέτα (όσο χρειαστεί για να γεμίσει το κοτόπουλο)
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι  (μαύρο)
Πάπρικα (προαιρετικά)
1 λεμόνι (χυμό)
 
Πως το φτιάχνουμε:

Σε ένα μπολ στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα και αλείφουμε με το μείγμα το κοτόπουλο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε μαυροπίπερο, λίγη πάπρικα και γεμίζουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου.
Ράβουμε το κάτω μέρος του κοτόπουλου με κλωστή ή με οδοντογλυφίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
Γυρίζουμε το κοτόπουλο 1 - 2 φορές μέχρι να ροδίσει.
Αν θέλουμε, κατά το τελευταίο μισάωρο, προσθέτουμε στο ταψί μερικές πατάτες με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Συμβουλή: αφού δοκιμάσετε τη συνταγή αυτή ως έχει, πειραματιστείτε με τη γέμιση και τα μυρωδικά. Μετατρέψτε τη συνταγή σε πικάντικη με πιπέρι καγιέν και καυτερές πιπεριές. Αλείψτε το κοτόπουλο με σκόνη μουστάρδας. Μετατρέψτε τη γέμιση σε "σκορδάτη". Οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι πολλές. Καλή όρεξη.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 26914 φορές.


ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΠΟ …ΣΠΙΤΙ Νο 2


ΠΛΙΓΟΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΛΑΤΙ


ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΡΙΔΑΣ


METAΓΙΟΡΤΙΝΟ CHEESECAKE


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ