ΩΜΑ ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9590 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Ό,τι έχουμε σε εύπλαστο τυρί και λίγο τριμμένο τυρί. Για παράδειγμα φέτα, μοτσαρέλα, μανούρι, ανθότυρο, ροκφόρ ... αλλά και ελάχιστη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, γκούντα... 
Βούτυρο
Λίγο πουρέ (αν υπάρχει - αν δεν υπάρχει μπορούμε να βράσουμε 1 μικρή πατάτα και να τη λυώσουμε)
1 χλωρό κρεμμύδι
Μαϊντανός
Δυόσμος
Ρίγανη
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Είναι ο πρόχειρος μεζές που κάνει η νοικοκυρά στο άψε σβήσε, όταν ο αχαΐρευτος ο άντρας της φέρνει κόσμο στο σπίτι χωρίς να προειδοποιήσει.
Πέρνουμε μαλακά τυριά, όπως για παράδειγμα 200 γραμμάρια φέτα με 200 γραμμάρια μανούρι και 100 γραμμάρια μοτσαρέλα, 2 κουταλιές της σούπας λυωμένη πατάτα (πουρέ) και ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα ζυμώνουμε καλά ή ακόμα καλύτερα τα περνάμε στο μούλτι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν είναι λύσσα ρίχνουμε κι άλλο ανάλατο τυρί ή (αν βρίσκεται - αν δεν βρίσκεται δεν πειράζει) λίγο πουρέ. Ο πουρές είναι πολύ καλός, επειδή λειτουργεί σαν κόλλα και προσθέτει νοστιμιά. 
Αφού είμαστε ικανοποιημένοι με την "αλμυρότητα" του μίγματος ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά όπως:  πράσινο πιπέρι, ψιλοκομμένο δυόσμο, ψιλοκομμένο μαϊντανό κ.ά.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. το βούτυρο και ο πουρές θα σφίξουν το μίγμα αμέσως μόλις κρυώσει.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Αν το επιθυμούμε απλώνουμε μια λαδόκολα στην οποία ρίχνουμε φρεκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Κυλάμε ένα - δύο μπαλάκια επάνω για να κολλήσει το πιπέρι και η ρίγανη στην επιφάνεια!
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9590 φορές.


ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ


ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Φτιάξε τη δική σου αρωματική ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ


ΜΙΛΦΕΙΓ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΑ Ή ΣΠΙΤΙΚΑ


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ