ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6324 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό χοιρινό μπούτι
3 πράσα
1½ κιλό σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι 
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1 λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και ζεματάμε το σέλινο και τα πράσα. Τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γραμμάρια νερό και το κρέας και το βάζουμε να πάρει μια βράση.
Το ξαφρίζουμε καθώς βράζει και μετά από 10 λεπτά βρασμού προσθέτουμε τα λαχανικά αλάτι και πιπέρι και το 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί. Δεν το αφήνουμε να στεγνώσει γιατί θα κολλήσει. Χρειάζεται να έχει και ζουμί για να το χρησιμοποιήσουμε στο αυγολέμονο.
Τέλος αυγοκόβουμε το φαγητό ως εξής: βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και 3 με 5 λεπτά μετά σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά και το χυμό από 1 λεμόνι. Πέρνουμε 3 με 4 κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και τις ρίχνουμε μία - μία μέσα στο αυγολέμονο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το αυγολέμονο. Μετά ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6324 φορές.


ΨΩΜΙ ΑΣΠΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ


ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ


ΡΩΣΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ (ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ) Gourmet a la μπατιρέ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ


ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ


ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΚΟΧΛΙΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ