ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4085 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
5 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κ.σ. βούτυρο
3-4 κούπες αλεύρι (περίπου 600γρ)
2 καψουλάκια βανιλίνη
 
Για την γέμιση
1 κούπα ζάχαρη λευκή
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο
4 μήλα
Χυμό από μισό λεμόνι

Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το αυγό (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), το αλάτι και τη βανιλίνη.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα τις φέτες του μήλου.
Βράζουμε για 1 – 2 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν οι φέτες.
Ανακατεύουμε τις ζάχαρες με το βούτυρο και την κανέλα.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους μισό εκατοστό.
Απλώνουμε στο φύλο το μίγμα από το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Κόβουμε λωρίδες φάρδους 2 εκατοστών και τοποθετούμε πάνω τις φέτες του μήλου.

Τυλίγουμε σε ρολάκι και τοποθετούμε το ρολό σε μίνι φόρμες για μάφινς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 25 – 30 λεπτά.
 
Αν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4085 φορές.


ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


CHEESECAKE ME ΚΑΝΤΑΪΦΙ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


ΟΡΝΙΘΑ ΜΕ ΟΡΥΖΑ Gourmet a la μπατιρέ


GREEK COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ