METAΓΙΟΡΤΙΝΟ CHEESECAKE

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3670 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
10 – 15 μεγάλα μελομακάρονα
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
½ φλτζ μέλι (αν βρείτε από άνθη πορτοκαλιάς, ακόμα καλύτερα)
½ φλτζ ζάχαρη άχνη
4 φύλλα ζελατίνης

Πως το κάνουμε:
Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το μέλι (κατά προτίμηση από άνθη πορτοκαλιάς) και αναμιγνύε καλά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη βάζουμε σε μισό φλιτζάνι καυτό νερό να διαλυθεί καλά και την προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αν θέλουμε να είναι πιο γλυκιά η κρέμα προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη.
Αδειάζουμε το μίγμα στο τσέρκι και βαζούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να πήξει η κρέμα.

(ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟ www.oxigono.gr ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ)
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3670 φορές.


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ


ΠΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


CHEESECAKE


ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ


ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ