ΣΟΥΦΛΕ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ Gourmet a la μπατιρέ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2479 φορές.



Τι θα χρειαστούμε
4 αυγά
2 φλτζ γάλα
1 φλτζ γραβιέρα
1 φλτζ γκούντα
1 φλτζ έμενταλ
100 γρ. βούτυρο
½ φλτζ αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Τα σουφλέ εντυπωσιάζουν και μόνο που τα ακούς.
Το συγκεκριμένο γίνεται πολύ εύκολα και δεν έχει κανένα κίνδυνο αποτυχίας.
Το μόνο που πρέπει να ξέρουμε είναι πως πρέπει να φαγωθεί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, αλλιώς θα «κάτσει».
Λιώνουμε το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε στο μίγμα το χλιαρό γάλα και τους κρόκους των αυγών.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ελαφριά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφριά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 με 35 περίπου λεπτά.
 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2479 φορές.


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΛΑΤΙ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ


ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ