ΦΟΚΑΤΣΙΑ Gourmet a la μπατιρέ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2371 φορές.



Τι θα χρειαστούμε
500 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 κ.σ. δεντρολίβανο
2/3 φλτζ χλιαρό νερό
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Ένα αρτοσκεύασμα που μπορεί επάξια να γίνει ένα ελαφρύ δείπνο και να συνοδέψει λίγο τυρί και μερικές ελιές.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη πατώντας τη με τα δάχτυλα.
Αφήνουμε ξανά τη ζύμη σκεπασμένη για μίση περίπου ώρα.
Κάνουμε με τα δάχτυλα μας λακκούβες στο ζυμάρι και λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, όπως πάντα, φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.
Σημείωση! Η φοκάτσια είναι ένα είδος ιταλικού ψωμιού σαν τη λαγάνα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια και με άλλα μυρωδικά ή ακόμα με λιαστές ντομάτες. Δεν είναι πίτσα, για αυτό η ποσότητα των μυρωδικών που θα βάζουμε πρέπει να είναι ελάχιστη. 
 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2371 φορές.


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΚΕΪΚ ΚΑΝΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ


ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΠΟ …ΣΠΙΤΙ


ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


ΠΙΤΣΑΚΙΑ!!!


ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ