Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3052 φορές.



Τι θα χρειαστούμε
1 φλτζ πλιγούρι
1 φλτζ στραγγιστό γιαούρτι
½ φλτζ βούτυρο
1-2 κ.γ. ξερό δυόσμο
6 φλτζ νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Στην Ελλάδα, αν και δεν έχουμε τόσες πολλές σούπες όπως στη βόρεια Ευρώπη, θεωρούμε τη σούπα ως φαγητό και όχι σαν ορεκτικό.
Για αυτόν το λόγο όλες οι παραδοσιακές συνταγές σούπας είναι χορταστικές.
Το πλιγούρι που βρίσκουμε σε αυτή τη συνταγή είναι μεν φτηνό, αλλά ταυτόχρονα είναι και πλούσιο σε φυτικές ίνες, άρα χορταστικό και υγιεινό.
Βάζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το πλιγούρι και λίγο αλάτι.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι να γίνει σαν κρέμα.
Παίρνουμε λίγο ζουμί από τη σούπα και το προσθέτουμε σιγά - σιγά στο γιαούρτι (όπως κάνουμε και στο αυγολέμονο).
Μόλις ζεσταθεί λίγο το μίγμα του γιαουρτιού, το ρίχνουμε όλο στη σούπα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Ρίχνουμε το δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στη σούπα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σημείωση! Το πλιγούρι είναι μια πολύ θρεπτική τροφή. Επειδή είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ένα πιάτο σούπας μπορεί να κρατήσει χορτάτο έναν άνθρωπο για αρκετές ώρες. Τη συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με ρύζι αντί για πλιγούρι και γίνεται το ίδιο νόστιμη.
 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3052 φορές.


ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΑΛ ΟΛΙΟ Gourmet a la μπατιρέ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ… ΤΙΜΩΡΙΑ!!!


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ