ΑΥΓΟΦΕΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5151 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
3 κ.σ. φρέσκο γάλα
1 φέτα αφράτο ψωμί
2 κ.σ. ζάχαρη
 
Πως το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κούπα καφέ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο ενός αυγού, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας γάλα.
Τα χτυπάμε στη φραπεδιέρα να ανακατευτούν καλά.
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κούπα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 1 λεπτό να τραβήξει τα υγρά.
Ανακατεύουμε ξανά. Αν δούμε ότι το ψωμί ήταν πολύ σφικτό και ρούφηξε τα πάντα χωρίς να μουσκέψει, προσθέτουμε λίγο γάλα και την άλλη φορά επιλέγουμε πιο αφράτο ψωμί.
Το ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ενάμιση λεπτό (1:30) πάνω κάτω. Εμπειρικά ο δικός σας φούρνος μπορεί να χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο.
 
 

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω και με άλλη ζάχαρη ή με κάποιο σιρόπι.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5151 φορές.


ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ RICOTTA


ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)


ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ


ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


Βραστό Αυγό - Σφικτό