ΑΥΓΟΦΕΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5293 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
3 κ.σ. φρέσκο γάλα
1 φέτα αφράτο ψωμί
2 κ.σ. ζάχαρη
 
Πως το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κούπα καφέ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο ενός αυγού, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας γάλα.
Τα χτυπάμε στη φραπεδιέρα να ανακατευτούν καλά.
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κούπα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 1 λεπτό να τραβήξει τα υγρά.
Ανακατεύουμε ξανά. Αν δούμε ότι το ψωμί ήταν πολύ σφικτό και ρούφηξε τα πάντα χωρίς να μουσκέψει, προσθέτουμε λίγο γάλα και την άλλη φορά επιλέγουμε πιο αφράτο ψωμί.
Το ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ενάμιση λεπτό (1:30) πάνω κάτω. Εμπειρικά ο δικός σας φούρνος μπορεί να χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο.
 
 

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω και με άλλη ζάχαρη ή με κάποιο σιρόπι.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5293 φορές.


Ο ΑΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ


ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ


ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΡΩΜΑΪΚΗ ΣΑΛΑΤΑ Gourmet a la μπατιρέ


ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ