ΦΑΛΑΦΕΛ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4779 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ. ξηρά ρεβίθια
50 γρ. τριμμένο τυρί
1 μικρό κρεμμύδι 
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μαγειρική σόδα.
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο
Μαύρο πιπέρι
Πιπέρι καγιέν
Κάρδαμο
 
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε 250 γραμμάρια ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτουμε με μπόλικο κρύο νερό. Ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να φουσκώσουν.
Την επομένη μέρα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι.
Τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, 2 κ.σ. αλεύρι, αλάτι, κύμινο, κόλιανδρο, λίγο μαύρο πιπέρι, ελάχιστο πιπέρι καγιέν και μια πρέζα κάρδαμο.
Χτυπάμε μέχρι να μείνουν μόνο κάποια μικρά κομμάτια, να μη γίνει αλοιφή.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για παραπάνω από δύο ώρες.
Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4779 φορές.


ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ... ΚΑΙ BALSAMICO


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΣΙΛΙ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΑ


ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΛΩΡΟΤΥΡΙ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ


ΜΕΛΙΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ


Ο ΑΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ


ΤΣΟΥΡΕΚΙ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ