ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7363 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
2 αυγά
1 τομάτα ώριμη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 φέτα τυρί φέτα
 
Πως το κάνουμε:
Η κανονική συνταγή του πρόχειρου φαγητού αυτού είναι στο τηγάνι. Εδώ θα τη δούμε υγιεινή, μόνο με τις πρωτεΐνες του αυγού.
Σε ένα γυάλινο ή πορσελάνινο μπωλ ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (με το μάτι βρε αδερφέ) και το γυρνάμε γύρω - γύρω, να λαδώσουμε το σκεύος.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε 2 αυγά, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ό,τι θέλουμε και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη (φραπεδιέρα).
Κόβουμε τη ντομάτα με ένα ακονισμένο και πολύ κοφτερό μαχαίρι σε πολύ μικρά κομματάκια. ΟΧΙ ΠΕΛΤΕ. Να τα νιώθεις στο δόντι.
Τα ρίχνεις όλα μέσα στο μπωλ και ανακατεύεις καλά με ένα πηρούνι.
Ο φούρνος μικροκυμάτων στο φουλ για 2 λεπτά. Βγάζουμε, ανακατώνουμε καλά και ξανά στο φουλ για ένα λεπτό.
Αφαιρούμε, βάζουμε μία φέτα τυρί "φέτα" και σερβίρουμε.
Τρώγεται με αρκετό ψωμί και είναι υγιεινέστατο.
Δοκιμάστε πικάντικες παραλλαγές με ταμπάσκο, πιπέρι καγιέν, μια φέτα τυρί του τοστ που λιώνει κ.ά. Είναι τέλειο. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε. 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7363 φορές.


ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΚΟΥΒΑ: ΚΡΕΑΣ A MANU


ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ


ΡΥΖΙ