ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 12670 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
20 γρ. κορν φλάουρ
8 κρόκοι αυγού (L)
4 ασπράδια αυγού (L)
 
Πως το κάνουμε:
Όσο λιγότερα ασπράδια, τόσο πιο εύκαμπτο είναι το παντεσπάνι μας. Μην κάνετε του κεφαλιού σας λοιπόν και ακολουθήστε τη συνταγή κατά γράμμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε 8 κρόκους αυγού και 50 γραμμάρια ζάχαρη (τη μισή). Τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Το μίξερ πρέπει να φοράει τους "αυγογδάρτες" δηλαδή τα δόντια που έχουν πολλά πτερύγια.
Σε άλλο μπολ βάζουμε 4 ασπράδια αυγού και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα. Το μίξερ πρέπει να φοράει τους "αυγογδάρτες" δηλαδή τα δόντια που έχουν πολλά πτερύγια. Όσο χτυπάμε ρίχνουμε λίγη - λίγη (πεταχτά για να μην κάτσει η μαρέγκα) την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γραμμάρια).
Προσθέτουμε τη μαρέγκα (τα χτυπημένα ασπράδια) στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Με ένα κόσκινο ρίχνουμε από πάνω 80 γραμμάρια αλεύρι και 20 γραμμάρια κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑ με τη σπάτουλα.
Προσοχή. Δεν χτυπάμε. Απλά αναποδογυρίζουμε το υλικό με τη σπάτουλα. Δεν θέλουμε να μας κάτσει.
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε επάνω στη λαδόκολλα τη ζύμη και την απλώνουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (εκείνο που μοιάζει με μαχαίρι χωρίς δόντια).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 περίπου λεπτά στη μεσαία θέση της σχάρας.
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 12670 φορές.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ


ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ


HUMMUS


ΜΕΛΙΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ


ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΙΠΕΡΑΤΑ


Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ


ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΣΚΟΡΔΟΣΟΥΠΑ


ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ