CHEESECAKE ME ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4597 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
300 γρ. κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο
1 φλτζ. ζάχαρη
1 φλτζ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
 
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλάδέλφεια)
3 κ.σ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνης
½  φλτζ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
 
Για την επικάλυψη
1 κούπα μαρμελάδα φράουλα (ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο)
2 κ.σ. νερό
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το κανταΐφι για να αφρατέψει.
Απλώνουμε από πάνω κομμάτια από το βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
Μόλις αρχίσει να βράζει βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό σε χλιαρό κανταΐφι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στο cheesecake της φωτογραφίας πειραματιστήκαμε λίγο. Το βάλαμε σε ταψί σχήματος καρδιάς και βάλαμε στο μισό γλυκό βύσσινο και στο μισό την επικάλυψη με τη φράουλα. (έχουμε έναν φανατικό του βύσσινου στην παρέα)
Το βύσσινο έχει οξέα και σε 1 με 2 ώρες κόβει την κρέμα από κάτω. Δεν ενδείκνυται παρά μόνο αν φαγωθεί αμέσως.
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4597 φορές.


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ


ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ


ΡΩΣΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ (ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ) Gourmet a la μπατιρέ


ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ