ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6573 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. ρυζάλευρο
1,3 λίτρο γάλα
200 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. τριμμένη καρύδα
120 γρ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλια
1 κ.σ. ροδόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Σε  1 φλιτζάνι γάλα ανακατεύουμε την καρύδα και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να μουλιάσει.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.
Παίρνουμε 2 φλιτζάνια γάλα και διαλύουμε εκεί μέσα το ρυζάλευρο.
Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το μίγμα της καρύδας και των αμυγδάλων τα βάζουμε να βράσουν.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το γάλα με το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (3-4 λεπτά).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το ροδόνερο.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η συγκεκριμένη συνταγή δίνει 4 – 5 μερίδες γλυκό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6573 φορές.


ΡΥΖΟΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΠΟ …ΣΠΙΤΙ Νο 2


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΠΙΤΣΟΝΙΑ ή ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΙΤΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ