ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6355 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. ρυζάλευρο
1,3 λίτρο γάλα
200 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. τριμμένη καρύδα
120 γρ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλια
1 κ.σ. ροδόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Σε  1 φλιτζάνι γάλα ανακατεύουμε την καρύδα και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να μουλιάσει.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.
Παίρνουμε 2 φλιτζάνια γάλα και διαλύουμε εκεί μέσα το ρυζάλευρο.
Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το μίγμα της καρύδας και των αμυγδάλων τα βάζουμε να βράσουν.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το γάλα με το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (3-4 λεπτά).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το ροδόνερο.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η συγκεκριμένη συνταγή δίνει 4 – 5 μερίδες γλυκό.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6355 φορές.


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)


ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ


ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ


ΦΑΚΕΣ


ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ


ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ