ΠΑΣΤΕΛΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7773 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
400 γρ. μέλι
200 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. σουσάμι
Λίγη φλούδα λεμονιού
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα βαθύ τηγάνι καβουρδίζουμε σταδιακά τους ξηρούς καρπούς.
Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι και ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και τους ανακατεύουμε για μερικά λεπτά (3-5) για να πάρουν ελάχιστο χρώμα και να βγάλουν το άρωμα τους.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Τους στρώνουμε για να υπάρχει ομοιόμορφο πάχος.
Βράζουμε το μέλι μαζί με τη φλούδα λεμονιού για 5 – 6 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.
Τέλος αφαιρούμε τη φλούδα και ρίχνουμε το μέλι πάνω στους ξηρούς καρπούς.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και χαράζουμε το παστέλι όσο είναι ακόμα χλιαρό με ένα μαχαίρι ή με τον κόφτη της πίστας.
Μπορούμε να φτιάξουμε παστέλι με ότι ανάλατο ξηρό καρπό θέλουμε: κάσιους, φιστίκια, αμύγδαλα κ.ά.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7773 φορές.


ΚΟΥΒΑ: ΑΒΟΚΑΝΤΟΣΑΛΑΤΑ


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ


PIZZA BIANCA


ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ