ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 16454 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γάλα
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. βούτυρο (λυωμένο)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά (αν έχει από το 1 έως το 3, το βάζουμε στο 2).
Ρίχνουμε στο κέντρο λίγη από τη ζύμη χωρίς να κουνάμε το χέρι μας, έτσι ώστε να έχει στρόγγυλο σχήμα.
Μόλις δούμε την τηγανίτα να βγάζει εξογκώματα τη γυρίζουμε με τίναγμα του τηγανιού ή με σπάτουλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το τηγάνι είναι βουτυρωμένο, δεν έχει υγρά μέσα που μπορεί να μας κάψουν όταν γυρνάμε την τηγανίτα.
Σερβίρουμε με το αγαπημένο μας σιρόπι, μέλι, ζάχαρη, μερέντα, φρούτα, ό,τι θέλουμε.
Αν περισσέψει ζύμη, τη βάζουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι (σαν αυτά του κέτσαπ / μουστάρδας - πουλάνε στα είδη μαγειρικής) και το διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν χρειαστεί να ξανακάνουμε τηγανίτες, το κουνάμε καλά και είναι έτοιμο!



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 16454 φορές.


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΜΙΛΦΕΙΓ


ΦΡΟΥΤΕΝΙΟΣ ΗΛΙΟΣ


ΠΛΙΓΟΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE