ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 34474 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γάλα
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. βούτυρο (λυωμένο)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά (αν έχει από το 1 έως το 3, το βάζουμε στο 2).
Ρίχνουμε στο κέντρο λίγη από τη ζύμη χωρίς να κουνάμε το χέρι μας, έτσι ώστε να έχει στρόγγυλο σχήμα.
Μόλις δούμε την τηγανίτα να βγάζει εξογκώματα τη γυρίζουμε με τίναγμα του τηγανιού ή με σπάτουλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το τηγάνι είναι βουτυρωμένο, δεν έχει υγρά μέσα που μπορεί να μας κάψουν όταν γυρνάμε την τηγανίτα.
Σερβίρουμε με το αγαπημένο μας σιρόπι, μέλι, ζάχαρη, μερέντα, φρούτα, ό,τι θέλουμε.
Αν περισσέψει ζύμη, τη βάζουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι (σαν αυτά του κέτσαπ / μουστάρδας - πουλάνε στα είδη μαγειρικής) και το διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν χρειαστεί να ξανακάνουμε τηγανίτες, το κουνάμε καλά και είναι έτοιμο!



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 34474 φορές.


ΜΠΑΛΟΤΙΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ KAI ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΣ


ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ


ΤΟΝΑΚΙΑ


ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ


ΚΟΥΒΑ: ΚΡΕΑΣ A MANU


Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟΥ