ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11290 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ηλιέλαιο
3 φέτες μπέικον (για τους αμαρτωλούς χορτοφάγους)
Αλάτι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, αν είναι μικρές, ή στα έξι, αν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, ή το λάδι, και μόλις κάψει ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.

Σερβίρεται είτε ως κυρίως πιάτο (χωρίς το μπέικον είναι ιδανική λύση για χορτοφάγους) είτε ως συνοδευτικό ψητού κρέατος.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11290 φορές.


ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ...ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ


ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ


ΡΥΖΙ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ