ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 12141 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ηλιέλαιο
3 φέτες μπέικον (για τους αμαρτωλούς χορτοφάγους)
Αλάτι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, αν είναι μικρές, ή στα έξι, αν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, ή το λάδι, και μόλις κάψει ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.

Σερβίρεται είτε ως κυρίως πιάτο (χωρίς το μπέικον είναι ιδανική λύση για χορτοφάγους) είτε ως συνοδευτικό ψητού κρέατος.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 12141 φορές.


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΨΑΡΟΘΑΛΑΣΣΑ


SHRIMPS A LA CHEF


ΚΕΤΣΑΠ


ΦΟΚΑΤΣΙΑ Gourmet a la μπατιρέ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΣΙΛΙ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΑ