ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7015 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό φρέσκα αμπελόφυλλα
½ κιλό ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 λεμόνια
Αλάτι / πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
 
Πως τo φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Τα ανακατεύουμε με το ρύζι, το χυμό από το ένα λεμόνι, το λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε βραστό νερό ζεματάμε τα αμπελόφυλλα (τα βάζουμε για 2 με 3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν).
Σε κάθε αμπελόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ρύζι και τυλίγουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα καλύπτουμε τον πάτο της με μερικά αμπελόφυλλα.
Αραδιάζουμε από πάνω τα ντολμαδάκια το ένα κοντά στο άλλο και βάζουμε από πάνω τους ένα πιάτο (πορσελάνης - όχι πλαστικό ή άλλο υλικό).
Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι ελαιόλαδο και το χυμό από το άλλο λεμόνι.
Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια ζεστά ή κρύα με γιαούρτι.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7015 φορές.


ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE


ΠΙΤΣΟΝΙΑ ή ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΙΤΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΟΡΝΙΘΑ ΜΕ ΟΡΥΖΑ Gourmet a la μπατιρέ


ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ


ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ