ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6454 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό φρέσκα αμπελόφυλλα
½ κιλό ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 λεμόνια
Αλάτι / πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
 
Πως τo φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Τα ανακατεύουμε με το ρύζι, το χυμό από το ένα λεμόνι, το λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε βραστό νερό ζεματάμε τα αμπελόφυλλα (τα βάζουμε για 2 με 3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν).
Σε κάθε αμπελόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ρύζι και τυλίγουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα καλύπτουμε τον πάτο της με μερικά αμπελόφυλλα.
Αραδιάζουμε από πάνω τα ντολμαδάκια το ένα κοντά στο άλλο και βάζουμε από πάνω τους ένα πιάτο (πορσελάνης - όχι πλαστικό ή άλλο υλικό).
Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι ελαιόλαδο και το χυμό από το άλλο λεμόνι.
Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια ζεστά ή κρύα με γιαούρτι.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6454 φορές.


ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ


ΜΕΛΙΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)


ΨΩΜΙ, ΛΑΔΙ, ΖΑΧΑΡΗ