ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 14844 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
2½ φλιτζάνι τσαγιού με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
3 αυγά
200 γρ. μαργαρίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Γλάσσο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού με ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι


Πως το φτιάχνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και έπειτα το αλεύρι με το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
Το βάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Ανακατεύουμε μέσα σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσέχουμε να μην ζαχαρώσει και το ρίχνουμε όπως είναι ζεστό πάνω στο κέικ.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ CHEF X.:
Αν έχετε πρόβλημα με την αυγουλίλα (και οι περισσότερες γυναίκες έχετε) αλλάξτε τη συνταγή σε δύο σημεία:
2 αυγά - αντί για 3 και 1 φλυτζάντι του τσαγιού χλυαρό γάλα - αντί για 3/4 του φλυτζανιού.
Επίσης: στο πρώτο κομμάτι, εκεί που χτυπάτε τη ζάχαρη και το βούτυρο και μετά τα αυγά, χρησιμοποιήστε το σύρμα του μίξερ. Μετά αλλάξτε το με τα "δόντια" που είναι για μαλακές ζύμες. Αν δεν έχει το μίξερ σας ειδικά, βάλτε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 14844 φορές.


ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ


Η ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΗΣ


ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ


ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


CHEESECAKE


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΦΟΚΑΤΣΙΑ Gourmet a la μπατιρέ


ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΤΑΛΕΥΚΟΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ