ΡΥΖΟΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5574 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα ρύζι για ρυζότο (Arborio ή ρύζι για πιλάφι)
1 - 2 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλού ή λαχανικών
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρμεζάνα


Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό από τα λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε), το ξύσμα του ενός, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε σιγανή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και 2 λεπτά πριν γίνει προσθέτουμε το βούτυρο.
Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και την παρμεζάνα μέσα αλλιώς αφήνουμε τον κάθε ένα να βάλει αν θέλει και όση θέλει στο πιάτο του.
 
ΙΤΑΛΙΑ



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5574 φορές.


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΡΟΚΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ


ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ RICOTTA


ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΨΩΜΙ ΑΣΠΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ


SPECIAL ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ