AJO BLANCO

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4143 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
4 φέτες λευκό μπαγιάτικο ψωμί
5 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Ρόγες σταφυλιού
Λίγο ξύδι

Πως το φτιάχνουμε:
Μουσκεύουμε για 15 λεπτά το ψωμί σε νερό και μετά το στύβουμε καλά και το βάζουμε στο μούλτι.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με 1 κούπα νερό (από το 1 λίτρο) και το λάδι.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πουρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε βάζουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε στη μέση με μερικές ρόγες σταφυλιού και 1 κουταλιά ξύδι.
 
(ΚΟΎΒΑ)



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4143 φορές.


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΑ Ή ΣΠΙΤΙΚΑ


ΦΡΟΥΤΕΝΙΟΣ ΗΛΙΟΣ


CHEESECAKE


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΞΥΔΙΟΥ


ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ