ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5252 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
1 μικρό αγγούρι ή μισό μεγάλο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μυρωδικά (βασιλικό ή ρίγανη ή κόλιαντρο ή ότι άλλο θέλουμε)
Αλάτι
Πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τις πιπεριές καθαρισμένες από τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις λευκές ίνες.
Καθαρίζουμε το αγγούρι το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και το προσθέτουμε σε κομμάτια στις ντομάτες.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 2 -3 ώρες.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι το οποίο δεν βάζουμε από την αρχή πολύ για να μη βγάλουν πολλά υγρά οι ντομάτες.
Συνοδεύεται με κρουτόν, καυτερές πιπεριές τουρσί και φέτες αγγουριού.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5252 φορές.


ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ


ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ