ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9441 φορές.


Τι χρειαζόμαστε:
2 κούπες μύδια καθαρισμένα
1 κούπα ρύζι νυχάκι
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι κρασί
½ ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι λάδι
2κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χυμό ½ λεμονιού
Αλάτι πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε 3 κούπες ζεστό νερό και αφήνουμε το ρύζι σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει και να εξατμιστεί όλο το νερό του.
Όταν είναι έτοιμο το ανακατεύουμε με τα μύδια.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9441 φορές.


SHRIMPS ALA CHEF\'S


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΚΟΥΒΑ: ΑΒΟΚΑΝΤΟΣΑΛΑΤΑ


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (ΤΗΓΑΝΗΤΑ)


ΚΕΪΚ ΚΑΝΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ


MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ