ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6473 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 φακελάκι ξερή μαγιά
½ αλεύρι φαρίνα
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:
Μέλι ή σιρόπι
Χοντροκομμένα καρύδια
Κανέλα

Πως το φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό (να γίνουν χλυαρά - ΟΧΙ καυτά) και διαλύουμε εκεί μέσα τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο μίγμα αυτό το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά μέχρι να πετύχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Αφήνουμε το χυλό να φουσκώσει και στη συνέχεια βουτάμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για τηγάνισμα (όχι ελαιόλαδο).
Όταν ροδοκοκκινίσουν τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και στη συνέχεια τους γαρνίρουμε όπως θέλουμε (με μέλι, καρύδια, ζάχαρη, κανέλα, παγωτό, σιρόπι...).
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6473 φορές.


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ