ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4570 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχάρι ρολό
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι χυμό
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
Αλάτι – πιπέρι
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 σφιχτό αυγά
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 κούπα μαγιονέζα
3 κουταλιές λεμόνι

Πως το φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ροδοκοκκινίζουμε το κρέας.
Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με το ζουμί και λίγο νερό σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 με 1½ ώρα.
Αν δούμε πως αρπάζει (παίρνει γρήγορα και άλλο χρώμα) το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν ψηθεί το κρέας το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Χτυπάμε στο μούλτι τη μαγιονέζα, τον τόνο, το αυγό και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τις φέτες του κρέατος σε ένα πιάτο ως εξής: μία - μία τις φέτες και ενδιάμεσα περιχύνουμε σάλτσα.
Δηλαδή μια στρώση κρέας, μια στρώση σάλτσα το ένα πάνω στο άλλο.
Όταν τελειώσει το κρέας περιχύνουμε τη σάλτσα επάνω και γύρω από τον "πύργο".
Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο όλη τη νύχτα και πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε με την κάπαρη και φέτες λεμονιού.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4570 φορές.


ΜΟΥΣ ΣΟΛΩΜΟΥ


ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΣΚΟΡΔΟΣΟΥΠΑ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΨΩΜΙ


ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ