ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 10565 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

Ντομάτες με σφιχτή σάρκα
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)
Ξύδι (λευκό κρασόξυδο)
Ελαιόλαδο
Λίγη κάπαρη (προαιρετικά)


Πως το φτιάχνουμε:

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (οριζόντια) και αδειάζουμε τα σπόρια της.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί.
Ραντίζουμε με ξύδι και αφήνουμε τις ντομάτες να στεγνώσουν στο φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου.
Το καλοκαίρι μπορούμε να αφήσουμε έξω τις ντομάτες σε ένα ηλιόλουστο μέρος να στεγνώσουν, σκεπασμένες με ένα τούλι για να προστατεύονται από τα διάφορα έντομα ή ακόμη και από τα πουλιά.
Όταν στεγνώσουν, τις φυλάμε σε ένα γυάλινο βάζο σκεπασμένες με ελαιόλαδο και λίγη κάπαρη.

Δοκιμάστε τις στην σαλάτα, μέσα σε κοκκινιστά φαγητά, παντού.
Η γεύση τους θα σας εκπλήξει.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 10565 φορές.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ


ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ


ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)


ΠΙΤΣΟΝΙΑ ή ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΙΤΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ