ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11493 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
2,5 κούπες βρασμένα ρεβίθια (ή έτοιμα από κονσέρβα)
1 πράσινη μεγάλη πιπεριά
1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά
1 κόκκινο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι κατά τα γούστα μας
 
Πώς θα το φτιάχνουμε:
Με τα ρεβίθια σε κονσέρβα η σαλάτα γίνεται μέσα σε 5 λεπτά το πολύ.
Επειδή, όμως, η κονσέρβα δεν είναι και ό,τι καλύτερο (αν και -χωρίς αστεία-θεωρείται η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τη φωτιά σώζοντας και τρέφοντας τρις κόσμου ετησίως) μπορούμε να βάλουμε τα ρεβίθια στο νερό από βραδύς, την άλλη μέρα να τα βράσουμε για καμιά ώρα και να τα σουρώσουμε.
Η διαφορά στη γεύση θα είναι τεράστια.
Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές (πράσινη και κόκκινη, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για τα γεμιστά) και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κόκκινο κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο.
Ρίχνουμε μέσα στη σαλατιέρα τα ρεβύθια, τις τεμαχισμένες πιπεριές και το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το ξύδι, το κύμινο, τα σκόρδα και το το αλατοπίπερο.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο (σκεπασμένη με μεμβράνη) για μισή ώρα με 45 λεπτά και τη σερβίρουμε κρύα.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Εγώ βάζω και λίγη ρίγανη και πράσινο πιπέρι και τα αρώματα απογειώνονται! Γίνεται και με μαυρομάτικα φασόλια!



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11493 φορές.


ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ


Εσκαλοπίνια με ρύζι


ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)


ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΠΟ …ΣΠΙΤΙ Νο 2


Ο ΑΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ


ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ