ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9222 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
(για 2 άτομα)


½ κοτόπουλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
2 ντομάτες
1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα
1 κουταλιά τζίντζερ φρέσκο
½ κουταλάκι κόλιαντρο
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι γλυκάνισο
1 κούπα βραστό νερό
1 κούπα κους-κους
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Αλάτι – πιπέρι (μαύρο ή λευκό)


Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και το καρότο και σε μικρά κυβάκια τα κολοκύθια και τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
Όταν πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε τις ντομάτες, τα ρεβίθια, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, αλάτι και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν για 15 λεπτά.
Εντωμεταξύ, βράζουμε μια κούπα νερό, ρίχνουμε μέσα το κους-κους και τo αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχύνοuμε το κους-κους.
Σερβίρουμε βάζοντας από κάτω το κους-κους και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9222 φορές.


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΧΛΩΡΟΤΥΡΙ (ΜΥΖΗΘΡΑ)


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ


ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ