ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΨΩΜΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4590 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά κόλιαντρο
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς το κουκούτσι
1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές διατηρημένες σε ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
1 κούπα νερό

Πως το φτιάχνουμε:
Σε χλιαρό νερό λιώνουμε καλά τη μαγιά και προσθέτουμε το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι το ζυμάρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια.
Το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να φουσκώσει και μετά το ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο.
Ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τις ελιές, τη φέτα και τα μυρωδικά και τα απλώνουμε στο φύλλο.
Μαζεύουμε το φύλλο από τις άκρες και το ζυμώνουμε ελαφρά για να πάνε τα υλικά παντού.
Πλάθουμε σε μια φρατζόλα και την αφήνουμε σκεπασμένο σε λαδωμένο ταψί ή σε φόρμα του κέικ να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για άλλα 30 λεπτά.
Το ψωμί είναι έτοιμο, όταν, αν το χτυπήσουμε με μια ξύλινη κουτάλα, κάνει έναν υπόκωφο θόρυβο.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4590 φορές.


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ


Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΤΕΡΟΣΑΥΡΟΥ


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ


ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΤΑΛΕΥΚΟΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Gourmet a la μπατιρέ


ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΛΩΡΟΤΥΡΙ


ΦΑΚΕΣ


ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ