ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8924 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500 γραμμάρια αλεύρι σιταριού ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
450 γραμμάρια νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ασπράδι αυγού
Σουσάμι
 
Πως τα φτιάχνουμε:
Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι με όλα τα υλικά εκτός από το ασπράδι και το σουσάμι.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο μετά στα 4 μέχρι να φτάσουμε να έχουμε 32 ίσου μεγέθους ζυμαράκια.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και κάθε ζυμάρι το ανοίγουμε σε μπαστούνι.
Αφήνουμε τα μπαστούνια σκεπασμένα για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού, ρίχνουμε το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Τα αλείφουμε ξανά με το ασπράδι του αυγού και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8924 φορές.


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ


ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΓΑYΡΟΣ


Εσκαλοπίνια με ρύζι


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ