ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6330 φορές.



Τι θα χρειαστούμε:
4 μεγάλα λεμόνια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κούπες νερό
Φυλλαράκια μέντας
 
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε τη φλούδα από το 1 λεμόνι, χωρίς το άσπρο εσωτερικό μέρος και την κόβουμε σε ψιλές λωρίδες.
Από τα υπόλοιπα λεμόνια τη φλούδα θα την τρίψουμε και θα την κρατήσουμε στην άκρη.
Θα χρειαστούμε το χυμό και των τεσσάρων λεμονιών. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και τις λωρίδες λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις λωρίδες και προσθέτουμε τις τριμμένες φλούδες με το χυμό.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη να πήξει.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικά φυλλαράκια μέντας.
Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε γρανίτα με μοσχολέμονο, πορτοκάλι ή συνδυασμό εσπεριδοειδών.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6330 φορές.


ΠΡΩΙΝΗ Ή ΒΡΑΔΙΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ


Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΤΕΡΟΣΑΥΡΟΥ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ


ΜΑΓΙΚΟ ΣΟΥΦΛΕ Gourmet a la μπατιρέ


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ