ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ RICOTTA

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6046 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας κρασί Μαρσάλα ή κονιάκ
350γρ. τυρί ricotta
2 κρόκους αυγού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας φρούτα κόντινα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
1 λεμόνι (μόνο τη φλούδα του, τριμμένη)
 
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για 15 λεπτά στο κρασί και τις στραγγίζουμε καλά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και τοιχώματα και ρίχνουμε ελάχιστη από τη φρυγανιά.
Τρίβουμε στον τρίφτη τη φλούδα ενός λεμονιού. Χτυπάμε πολύ καλά τη ricotta με τη ζάχαρη, τους κρόκους, τη τριμμένη φλούδα λεμονιού και τη φρυγανιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6046 φορές.


ΚΙΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


ΚΟΥΒΑ: ΚΡΕΑΣ A MANU


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ (και φέτα)


Εσκαλοπίνια με ρύζι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ