ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8274 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
1 κούπα αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
½ κούπα βούτυρο
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές παγωμένο νερό
1 πρέζα αλάτι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2 εκατοστών και το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες.
Βάζουμε από επάνω μια λαδόκολλα και ρίχνουμε ρύζι έτσι ώστε όταν ψήνεται η τάρτα να μη φουσκώσει.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
 
Για την κρέμα:
3 λεμόνια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 αυγά
2 κρόκοι αυγών
Ζάχαρη άχνη
 
Πως το φτιάχνουμε:
Από τα λεμόνια παίρνουμε το χυμό και τη φλούδα περασμένη στον τρίφτη.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και το προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος.

Όταν ψηθεί η βάση της τάρτας αφαιρούμε τη λαδόκολλά και βάζουμε την κρέμα.
Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίους για 20 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει και της ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8274 φορές.


ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


BROWNIES


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ


ΜΟΥΣ ΣΟΛΩΜΟΥ


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ


ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ